Corsoperikelen

Geschiedenis

Corsoperikelen heet het blaadje op A4-formaat van Bloemencorso Buurtschap Oud Dommelen.
Het verschijnt tegenwoordig ca. 4 keer per jaar en wordt verspreid onder de leden van het buurtschap.

De Corsoperikelen werd voor het eerst uitgebracht in juni 1985. Redactieleden van het eerste uur waren onder meer Jos van Leeuwen, Ad van Veldhoven en Paul van Rossum.
Later wisselde het redactieteam geregeld, maar ook tegenwoordig bestaat de redactie nog altijd uit een vijftal enthousiaste leden.

In 1999 werd, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het buurtschap, een speciale editie uitgebracht die huis- aan huis werd verspreid in de wijk.

Inhoud

Het blad opent altijd met een voorwoord van de voorzitter. Daarnaast leveren de diverse commissies hun bijdrage, zodat de leden voortdurend op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws in het buurtschap. Verder bevat het info van het bestuur, een agenda en nieuws van de betreffende periode.
Ook is er geregeld plaats voor een ludiek artikel, zodat het blad een vrolijke inslag behoudt.

Al in een van de eerste nummers ontstond de vaste rubriek "Aan de bar wordt verteld..", welke niet meer weg te denken is in het blad met een hoogwaardig lectuurgehalte.
De Corsoperikelen onderscheidt zich ook, al vanaf het begin, door het vele plak- en knipwerk waarmee de verhalen worden omgeven.