Wijkboekje

Geschiedenis

Elk jaar, in augustus, verschijnt het wijkboekje van Buurtschap Oud Dommelen.
Dit boekje op A5-formaat wordt huis-aan-huis in een oplage van ca. 1600 stuks verspreid in de wijk die tot het buurtschap behoort.
Het eerste boekje werd uitgebracht in 2004, al werd er in 1984 ook al een boekje gemaakt ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het buurtschap.
In 2004 was het boekje nog geheel in zwartwit, het volgende jaar werd de kaft al in full color. Vanaf 2014 is het boekje geheel in full color.

Inhoud

Het boekje is bedoeld om de wijkbewoners te informeren over de activiteiten van het buurtschap, zodat er een goed beeld ontstaat en men wellicht ook enthousiast wordt gemaakt voor deze hobby.
In het boekje staat altijd info over het nieuwe ontwerp en de ontwerptekening, een voorwoord van de voorzitter, info over het thema van het corso in het betreffende jaar en uitleg over waar het collectegeld aan wordt besteed. Daarnaast vinden we elk jaar wisselende teksten over het bouwen van de wagen, het onderhoud van het bloemenveld of een ingezonden stukje van een bouwer.

Magazine

In 2019 werd het Wijkboekje op een groter formaat uitgebracht, namelijk A4.
Dit ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum van het buurtschap. Het werd hierdoor een echt magazine met maar liefst 56 pagina's, geheel in full color.
In het magazine vooral veel informatie over de geschiedenis van het buurtschap. Daarnaast ook uitleg over het ontwerp 2019: ‘Leven in de brouwerij” en uitleg over het bouwen van de wagen en het werk op het bloemenveld.
Dit jubileummagazine werd mogelijk gemaakt door onze adverteerders/sponsoren.

In 2020 ging het corso niet door en verscheen er geen wijkboekje.
Toen bekend werd dat het corso in 2021 in aangepaste vorm wel weer door zou gaan werd er besloten het wijkboekje ook weer uit te brengen.
In het magazine uitleg over het ontwerp 2021: ‘Meet Lovers”. Daarnaast onder andere uitleg over het bouwen van de wagen, het werk op het bloemenveld, een interview en geschiedenis van het buurtschap.
Dit magazine werd weer mogelijk gemaakt door onze adverteerders/sponsoren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier om het magazine 2023 te bekijken (PDF)

 

 

 

 

 

 

 


Klik hier om het magazine 2022 te bekijken (PDF)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier om het magazine 2021 te bekijken (PDF)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier om het magazine 2019 te bekijken (PDF)

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier het Wijkboekje 2018 (PDF)

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier het Wijkboekje 2017 (PDF)

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier het Wijkboekje 2016 (PDF)

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier het Wijkboekje 2015 (PDF)

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier het Wijkboekje 2014 (PDF)

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier het Wijkboekje 2013 (PDF)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012

2011