Ontwerp 2018

Ontwerp Oud Dommelen 2018: Risk

​Oud Dommelen heeft een geheime missie. Zij gaan de strijd aan om de wereld te veroveren. Verraad, bondgenootschappen en verrassingsaanvallen, op het slagveld is alles mogelijk! Met voetvolk en cavalerie, met kanonnen en dobbelstenen worden de vijandelijke troepen verslagen. Oud Dommelen speelt “Risk” !

 

Kies je favoriete prijswinnaar uit periode 53’ - 93’ van een ander buurtschap en maak jouw variant hiervan. Het mag geen kopie zijn maar een nieuwe versie van hun idee.
De buurtschap/ontwerper maakte tijdens Dahlia-Day (zaterdag 4 november), samen met zijn collega buurtschap(pen) twee keuzes uit de 40 aangeboden beelden: alle winnaars van 53’- 93’.

Onze ontwerpers Jolijn Schoofs en Ted van Hout kozen voor 'Spel' van buurtschap Graafschap uit 1970.


 

  

 

 

 

 

 

Jeugdwagen 2018

De jeugd van ons buurtschap bouwt dit jaar ook weer een wagen.
Ook deze zal het in teken staan van het thema 'Zo! Corso'.
De wagen zal 'In Holland staat een huis' gaan heten en is gebaseerd op de wagen waarmee ons buurtschap in 1967 deelnam.

 

 

 

 

 

 

 

 Info


Corso 2018:
ZO! CORSO

Thema Bloemencorso 2018: ZO! CORSO


64 eerste prijzen gingen voor sinds de eerste optocht in 1953. Bijna 900 creaties in bloemen reden door onze Valkenswaardse straten. We kunnen met recht spreken van een rijke en inspirerende historie. Een historie waar we trots op mogen, nee moeten zijn. Twee, drie, soms vier generaties corsobouwers gingen voor met noeste arbeid bij het bouwen van een corsowagen, een onderdeel van die prachtige parade op de 2e zondag van september.
Jaar op jaar, steeds iets nieuws op de weg.
Corso DNA, zo doe je dat! Een belangrijk speerpunt voor de nieuwe visie van stichting bloemencorso Valkenswaard. Waarbij het stimuleren van de jeugd, aandacht en respect voor elkaar kernwoorden zijn.
Alles goed beschouwd is er zeker sprake van Corso DNA, iets wat zeker niet verloren mag gaan, waar we trots op moeten zijn en wat we moeten doorgeven aan de volgende generatie.
65 jaar corso, een moment in onze corso historie.
Respect voor elkaar en voor onze historie, zeker vanuit cultureel Erfgoed beschouwd (red. 2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed). Dit feest moet blijven, maar zeker ook blijven vernieuwen.
We willen niet alleen simpel terugblikken maar juist ook delen wat we al hebben, kennen en vooral kunnen. Het doorgeven van ons enthousiasme, onze kennis en vakmanschap; ons Corso DNA.
We vieren het verleden door te bouwen aan de toekomst. Daar zijn we trots op. Het is deze trots die ons brengt bij thema 2018: ZO! CORSO.